Workout routine

 Tahan teile täna kirjutada natukene enda 'trenni rutiinist' aga enne seda natukene minu varasematest tegemistest:
Olen juba 3(kui mitte 4) aastat jooksmisega tegelenud ning erinevatest jooksuvõistlustest osa võtnud. Üldse kokku spordiga olen tegelenud juba 5 aastat. Alguse sai kõik rulluisutamisest ning nüüd olen ma asunud jooksmise juurde. Võistlustel olen pigem harrastaja ehk esikoht pole minu jaoks tähtis, pigem võistlen iseendaga ning tahan eelmise aasta aegu parandada.
Ka selle aasta kevadel ja suvel ootamas mind erinevad jooksuvõistlused, kuhu plaanin minna.


Treeninud olen ma end aastaringselt, mitte küll igapäevaselt aga iga nädal olen kodus välja läinud küll. Peale jooksmise käin ma ka Kahe Silla Klubi Jooksusõprade klubis ühe korra nädalas trennis(vahepeal 2, kui spinningus käin).

Minu valik, kas jooksma minna või mitte oleneb täiesti minu tujust ning kui ilm on minu jaoks hea siis on ka minek. Juba ammu aega tagasi tegin ma endale jooksu jaoks spetsiaalse playlisti, seega on alati mul kõrvaklapid kaasas kui jooksma plaanin minna. Kui peaks juhtuma, et pole tuju seda playlisti kuulata siis kuulan spotify'st muusikat.
Peale muusika on minu jaoks ka väga tähtsaks saanud app nimega 'Endomondo'. Alati ükskõik ka mis trenni ma ka ei teeks, ma PEAN selle appi sisse lülitama ja käima panema. Kõik minu jooksmised, jõusaalid, home workoutid, võistlused... absoluutselt kõik on seal olemas. 
Kui keegi ei tea, mis Endomondo on on siis tegemist on spordi app'iga, mis võtab mitu km sa jooksid, palju sul aega läks, palju kaloreid põletasid jne. App võrdleb ka su aegu varasemastega, seega sa näed ilusti ära, kui midagi ületasid.

Enne jooksmist tavaliselt kõnnin või hüppan end soojaks, et kohe külmalt trenni tegema ei hakkaks, kuna kui soojaks tegemine vahele jääb siis tulevad spordivigastused väga kergesti.
Peale trenni ei tohi kindlasti unustada venitamist ja vee joomist, kuna trenniga kaotad sa väga palju vedelikku enda kehast ning, kui piisavalt vett pole siis organism ei taastu ära.
Peale trenni on mul alati SUPER hea tunne, et ma andsin jälle endast kõik.

2 kommentaari

  1. Kui kaua/mitu km korraga jooksed? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oleneb tempost, kui jooksen aeglase tempoga siis kuskil 7-10km aga kui on kiiremad jooksud siis 3-5km :)

      Kustuta

Toetab Blogger.